AVG Trainingen

AVG Training

€ 550,00 per dag

Organisaties kunnen het zich niet meer permitteren om niet iemand beschikbaar te hebben, die goed weet om te gaan met de problematiek rond privacy. Denk aan de aandacht van de media voor dit onderwerp met het risico op reputatieschade, aan de meldplicht datalekken en de verhoogde boetes, aan de bewerkersovereenkomsten die steeds vaker geëist worden en aan de verplichting om een privacy officer in dienst te hebben. Die privacy officer kan de organisatie door de voorbereiding loodsen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

AVG Training 1 dag

Regelmatig verzorgen wij bij onze Partners een AVG training. In 1 dag leren wij u veel over de AVG en wat uw rol hierin kan zijn.

Onderwerpen voor deze dag:
Basisbegrippen
De privacy officer in de organisatie
Privacy compliance scan
Meldplicht datalekken
Privacy by design en default
Privacy beleid
Privacy Awareness
Privacy impact analyse

AVG Training 2 dagen

Speciaal om de rol van Functionaris Gegevensbescherming of Data Protection Officer te vervullen, verzorgen wij 2-daagse trainingen.

Door alle ophef rond het onderwerp is de aandacht sterk gericht op alles wat niet mag en wordt de privacy officer vaak gezien als een verlengstuk van de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! De privacy officer heeft tot taak de organisatie te dienen. Hij moet de organisatie helpen om haar doelen te bereiken zonder dat daarbij de wet wordt overtreden. De privacy officer adviseert de organisatie op dit punt bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en plannen (privacy by design) en weet wat er geregeld moet worden bij uitbesteding, ketenautomatisering, SaaS en Clouddiensten en het delen van persoonsgegevens. Hij/zij moet vooral weten welke mogelijkheden de wet- en regelgeving biedt. Verder helpt de privacy officer de organisatie om menselijke missers met het risico op reputatieschade, boetes of op zijn minst veel gedoe te voorkomen

Tijdens de cursus worden de AVGdesk Privacy Management Systemen besproken. De privacy officer leert hiermee snel eventuele tekortkomingen te constateren en te navigeren in het oerwoud van wet- en regelgeving in zowel Nederland als de EU. Daarnaast wordt er in de cursus veel aandacht besteedt aan de toegevoegde waarde die de privacy officer voor de organisatie kan hebben.

Programma 2-daagse Cursus Privacy Officer

Dag 1: De regels ….

Basisbegrippen
De privacy officer in de organisatie
Privacy compliance scan
Ketens van verwerking van persoonsgegevens
Big data en datahandel

Dag 2: Nu toepassen!

Meldplicht datalekken
Privacy by design en default
Privacy beleid
Privacy Awareness
Privacy impact analyse

Vraag een vrijblijvend gesrpek aan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form