Tips

Wel of niet iets doen voor de AVG? Doe de AVG Regelhulp via de Digitale Overheid

AVG Regelhulp - Digitale Overheid Als een wet wijzigt, nieuw is of complex is kan een Regelhulp een handig hulpmiddel zijn. De AVG Regelhulp geeft ondernemers inzicht in plichten voortkomend uit wet- en regelgeving en is bedoeld als instrument om de regeldruk voor ondernemers te verminderen. ‍

Door
Christel Smit
,
op
24
-
4
-
2019

Doe de AVG zelftest:

Met deze regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt u in 10 stappen een beeld van waar u aan kunt werken om goed voorbereid te zijn op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe Europese privacywet waar iedere organisatie zich vanaf 25 mei 2018 aan moet houden.

Voor wie is de AVG-regelhulp bedoeld?

Deze regelhulp is bedoeld voor verwerkingsverantwoordelijken. Oftewel: voor iedere organisatie, groot of klein, die persoonsgegevens verwerkt en daarvoor zelf het doel en de middelen bepaalt. Dus onder meer voor bedrijven, overheidsinstanties, stichtingen en kleine zelfstandigen.

Wat kunt u niet met de AVG-regelhulp?

De informatie in deze regelhulp is beknopt en bedoeld voor eigen gebruik. De uitkomsten kunt u niet gebruiken om aan te tonen dat u aan de AVG voldoet. De AP houdt altijd het recht om onderzoek te doen binnen uw organisatie en handhavend op te treden als dat nodig is.

Voor uitgebreidere informatie over de regels van de AVG en de bevoegdheden van de AP zie autoriteitpersoonsgegevens.nl

Een goed privacyverhaal

Privacy is een grondrecht van ons allemaal. Zorg daarom dat u als organisatie een goed privacyverhaal heeft. Niet alleen omdat de wet dat van u vraagt, maar vooral omdat uw doelgroep dat van u verlangt.

Volg deze link naar de Online AVG Zelftest voor bedrijven: https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/avg/welkom
Doe de officiele zelftest via deze link!

Meer weten over de AVG of hoe wij met AVGdesk u snel en betaalbaar kunnen helpen? info@AVGdesk.nl of bel 088 5055900

Voor de foto's bij dit blog zijn we in de oude doos gedoken, in onze beginjaren als watersporters gingen wij elk weekend op pad met onze vriendengroep om te genieten op de meren en plassen in Nederland en Frankrijk. Deze foto gemaakt bij Hargen aan Sail met onze echte Hart Surfgear.

Recente berichten

26
Apr
Apr
12
Regelgeving

Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen dienen te worden genomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking op basis van een risico-analyse. Dat kunnen zowel preventieve als detectieve of repressieve maatregelen zijn. Plan-Do-Check-Act

24
Apr
Apr
12
Regelgeving

Het huidige niveau van privacy awareness in Nederland is niet hoog bij kleine en middelgrote organisaties. Met de huidige Europese privacywetgeving is het van groot belang dat deze awareness er snel komt en ook wordt bijgehouden. Start met een Awareness jaar- en inwerkplan en blijf verbeteren!

Terug naar alle adviezen