Regelgeving

Mei: de maand van de Privacy, tijd voor Awareness

Het huidige niveau van privacy awareness in Nederland is niet hoog bij kleine en middelgrote organisaties. Met de huidige Europese privacywetgeving is het van groot belang dat deze awareness er snel komt en ook wordt bijgehouden. Start met een Awareness jaar- en inwerkplan en blijf verbeteren!

Door
Albert Smit
,
op
24
-
4
-
2019

Bron AVGdesk:

Als de awareness er niet is, dan is de kans op het maken van fouten erg groot. Het is dan ook van belang om op korte termijn alle medewerkers die te maken hebben met persoonsgegevens te trainen op het gebied van privacy​.

Het ontbreken van awareness binnen een organisatie brengt ook met zich mee dat er een verhoogd​ risico is op het krijgen van een boete wanneer er bijvoorbeeld wel sprake is van een datalek of wanneer er wel persoonsgegevens worden verwerkt zonder dat de betrokkene daarvan op de hoogte is.


Om te zorgen dat er awareness is onder de werknemers, is het belangrijk dat zij enige kennis krijgen op het gebied van privacy-gerelateerde onderwerpen.  

Alle medewerkers moeten getraind worden in het herkennen van privacygevoelige kwesties, hoe zij moeten omgaan met dataleken en hoe zij op een juiste wijze persoonsgegevens moeten verwerken.


Om te zorgen dat er voldoende awareness is binnen een organisatie, is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste training krijgt.
Wat de juiste training is, dat is onder andere afhankelijk van de situatie binnen de organisatie en voor welke werknemers de training bedoeld is.


Vanuit AVGdesk bieden wij diverse opties om het management en medewerkers te trainen:

- AVG E-learning, vanaf 12 medewerkers
- AVG training voor Management Team (1-2 uur op locatie)
- AVG Poster Service
- AVG training voor medewerkers (groepjes van max 12 medewerkers)
- AVG PubQuiz (1,5 uur met een echte quizmaster)
- Security Awareness boekje (digitaal=gratis, of te bestellen op papier)

Kijk ook op https://www.AVGdesk.nl/producten​ en op https://AVGdesk.beveiligmij.nl ​

Recente berichten

26
Apr
Apr
12
Regelgeving

Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen dienen te worden genomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking op basis van een risico-analyse. Dat kunnen zowel preventieve als detectieve of repressieve maatregelen zijn. Plan-Do-Check-Act

24
Apr
Apr
12
Tips

Een jaar na de start van de AVG ziet de wereld op gebied van de gegevensbescherming er een stuk beter uit. De consument denkt beter na over zijn/haar privacy. Bedrijven beoordelen vaker of informatie bewaren echt nodig en informatiebeveiliging is hot. Tijd dus voor de AVG Compliance Check

Terug naar alle adviezen