Tips

Hoeveel kost het om AVG-ready te worden?

Als we om ons heen in de markt kijken, kost een basis implementatie om AVG-ready te worden al snel 4-5 dagen werk van een gespecialiseerde consultant. Kosten zijn voor een MKB bedrijf als snel tussen de €4.000 en €6.000. Dat kan natuurlijk ook slimmer denken wij bij z23!

Door
Albert Smit
,
op
15
-
3
-
2018
Hoeveel kost het om avg-ready te worden?
Voor elke organisatie is er een geschikt AVGdesk abonnement beschikbaar! 

 

Als we om ons heen in de markt kijken, kost een basis implementatie om AVG-ready te worden al snel 4-5 dagen werk van een gespecialiseerde consultant (Bron https://zbc.nu ). Kosten zijn voor een MKB bedrijf als snel tussen de €4.000 en €6.000. Maar dat zijn slechts de kosten voor het opzetten!

 

Dat kan natuurlijk ook slimmer denken wij bij z23. We hebben een Privacy Management Systeem gebouwd met de standaard componenten van Office 365 en zetten deze slim in. Het systeem is eenvoudig in het gebruik en onderhoud. Door dit te  combineren met ondersteuning op locatie en remote checks is het geen éénmalige actie maar een continue oplossing voor de AVG. 

Het AVGdesk Light starterspakket is er voor kleine ondernemingen die minimale persoonsgegevens verwerken. Vaak wordt er voor het eerste jaar nog een extra dag implementatie begeleiding afgenomen, als er op dit moment nog helemaal niets is opgezet om te voldoen aan de privacywetgeving. Dit pakket is al beschikbaar voor €2.400,00 per jaar(minimale afname 1 jaar)

 

De meeste MKB ondernemers zullen voor AVGdesk Basis kiezen, hierbij nemen wij de ondernemer mee aan de hand en zorgen we er samen voor dat je snel AVG-ready bent.

De accountant wil vaak een Compliance Check zien zodat je ook aantoonbaar serieus met de IT-beveiliging en privacywetgeving bezig bent. Deze check voeren wij bij voorkeur uit NA de implementatie van AVGdesk. (waarom zou je een fail-check maken als je weet dat je er nog niet veel aan gedaan hebt en dat je nog veel stappen moet maken om AVG-ready te worden)

 

Als je met bijzondere persoonsgegevens werkt is AVGdesk Intensief de meest voor de hand liggende oplossing. De prijs is wel iets hoger, maar de belangen zijn ook vele malen groter dan bij een gemiddeld MKB bedrijf zonder zorgdossiers en BSN nummer registraties. 

 

Voor de grotere zorgorganisaties of voor zorgbedrijven met meerdere locaties is een AVGdesk Optimaal het meest geschikt. Hierbij verzorgen we naast het AVG Privacy Management Systeem ook het AVG Jaarverslag en jaarlijks de verplichte Compliancy Check.

 

Omdat de vraag naar deze oplossing voor heel Nederland zo groot is, werken wij samen met een aantal gespecialiseerde Partners zodat wij een landelijke dekking bieden met regionale AVG- specialisten.

 

Voldoen aan de AVG-wetgeving is een verplichting. Toch merken wij dat de ondernemers waar wij mee gesproken hebben deze regelgeving best begrijpen en vrijwillig de keuze maken om zorgvuldig om te gaan met privacy gevoelige informatie. Niemand zit te wachten op zinloze boetes en een slechte reputatie door onzorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. 

Om AVG-ready te worden kost het je wel een AVGdesk abonnement en belangrijker.... het kost je zeker een paar dagen per jaar om AVG-ready te blijven!

 

Lossen we nu alle problemen op door privacy serieus te nemen bij het opzetten van ons beleid en het treffen van IT-beveiligingsmaatregelen? Daar meer over in ons volgende Blog!

Voor meer informatie, neem contact op met AVGdesk en wij komen graag bij u langs om u te informeren over onze AVG oplossing.

Recente berichten

26
Apr
Apr
12
Regelgeving

Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen dienen te worden genomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking op basis van een risico-analyse. Dat kunnen zowel preventieve als detectieve of repressieve maatregelen zijn. Plan-Do-Check-Act

24
Apr
Apr
12
Regelgeving

Het huidige niveau van privacy awareness in Nederland is niet hoog bij kleine en middelgrote organisaties. Met de huidige Europese privacywetgeving is het van groot belang dat deze awareness er snel komt en ook wordt bijgehouden. Start met een Awareness jaar- en inwerkplan en blijf verbeteren!

Terug naar alle adviezen