Software

AVG Privacy Management Systeem

Aantoonbaar voldoen aan de AVG, omgekeerde bewijsvoering, plicht tot informatiebeveiliging, voor welk doel en met welke grondslag verwerk jij persoonsgegevens…. En daar moet elke organisatie vanaf 28 mei 2018 aan voldoen? Jazeker

Door
Albert Smit
,
op
13
-
1
-
2018

Is het voor elke organisatie verplicht…. Ja, zelfs het MKB ontkomt hier niet aan….

Gelukkig is het voor een groot deel van de B2B organisaties "behapbaar" en relatief eenvoudig te implementeren. Voor zorgaanbieders en overheden wordt het wel een stukje zwaarder. De AVG zorgt ervoor dat NEN7510 in ketens van zorg bijna verplicht wordt. Net als dat het voor IT-Cloud-aanbieders en verwerkers van data bijna verplicht wordt om ISO 27001 gecertificeerd te zijn/worden.

 

Het is erg lastig om te voldoen aan de AVG door een paar losse Word en Excel documenten te gebruiken. Daarom bieden wij het AVGdesk Privacy Management Systeem aan.

 

Met dit "Management Systeem" is toegang, versiebeheer, historie en release management onder controle, aantoonbaar dus. Door slim met gestandaardiseerde Office 365 Cloud-technieken om te gaan, beschikt u zelf over een "Kwaliteit Management Systeem", deze zetten we natuurlijk voor de AVG in als Privacy Management Systeem.

 

AVGdesk bestaat uit:

  • ‍Privacy Management Framework
  • ‍Ondersteuning op locatie (aantal dagen per jaar afhankelijk van de complexiteit van uw organisatie)
  • ‍remote checks
  • AVG Helpdesk

 

Wilt u ook voldoen aan de AVG?

Start morgen met AVGdesk en sluit af met een Compliance Check!

Recente berichten

26
Apr
Apr
12
Regelgeving

Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen dienen te worden genomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking op basis van een risico-analyse. Dat kunnen zowel preventieve als detectieve of repressieve maatregelen zijn. Plan-Do-Check-Act

24
Apr
Apr
12
Regelgeving

Het huidige niveau van privacy awareness in Nederland is niet hoog bij kleine en middelgrote organisaties. Met de huidige Europese privacywetgeving is het van groot belang dat deze awareness er snel komt en ook wordt bijgehouden. Start met een Awareness jaar- en inwerkplan en blijf verbeteren!

Terug naar alle adviezen