AVG advies

26
Apr
Regelgeving

Passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen dienen te worden genomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking op basis van een risico-analyse. Dat kunnen zowel preventieve als detectieve of repressieve maatregelen zijn. Plan-Do-Check-Act

24
Apr
Regelgeving

Het huidige niveau van privacy awareness in Nederland is niet hoog bij kleine en middelgrote organisaties. Met de huidige Europese privacywetgeving is het van groot belang dat deze awareness er snel komt en ook wordt bijgehouden. Start met een Awareness jaar- en inwerkplan en blijf verbeteren!

24
Apr
Tips

Een jaar na de start van de AVG ziet de wereld op gebied van de gegevensbescherming er een stuk beter uit. De consument denkt beter na over zijn/haar privacy. Bedrijven beoordelen vaker of informatie bewaren echt nodig en informatiebeveiliging is hot. Tijd dus voor de AVG Compliance Check

24
Apr
Tips

Een jaar na de start van de AVG ziet de wereld op gebied van de gegevensbescherming er een stuk beter uit. De consument denkt beter na over zijn/haar privacy. Bedrijven beoordelen vaker of informatie bewaren echt nodig en informatiebeveiliging staat hoog op de agenda.

17
Dec
Regelgeving

Bron=Autoriteit Persoonsgegevens: Voor alle overige zorgaanbieders beschouwt de AP een verwerking als grootschalig als er 10.000 patiënten zijn ingeschreven óf als die gemiddeld meer dan 10.000 patiënten per jaar behandelt en deze in 1 systeem staan.

13
Dec
Tips

Eind 2017 kregen wij een ingeving om organisaties te helpen met een standaard AVG oplossing. 99% van de MKB bedrijven zijn namelijk geen data-handelaren en willen gewoon "netjes omgaan met privacy".

23
Aug
Tips

UWV datalek is in onze ogen geen menselijke fout maar een management blunder. Hoe is het mogelijk dat het is toegestaan voor medewerkers om lijstjes te kunnen verwerken met BSN nummers? Duidelijk een probleem van het ontbreken van Awareness, Beleid en Interne Audits.

23
May
Tips

Een identiteitsbewijs is een legitimatie, geen visitekaartje dat je zomaar uitdeelt. Met een kopie van een identiteitsbewijs kun je tegenwoordig een hoop zaken regelen. Er zijn maar weinig organisaties die een kopie van jouw legitimatie mogen eisen! Gebruik de KopieID-App en deel zorgvuldig!

7
May
Regelgeving

Het is voor het MKB in Nederland niet moeilijk om te voldoen aan de AVG. De combinatie van Office365 met SharePoint Online en AVGdesk heeft al een hele groep MKB-organisaties op een eenvoudig manier laten kennismaken met onze manier van werken. Pragmatisch, doeltreffend en simpel voldoen aan de AVG.

5
Apr
Regelgeving

De AVG stelt andere eisen aan het aanstellen en het aanmelden van een FG-DPO dan de huidige Wbp. De AP heeft op grond van de AVG aanvullende informatie nodig over de FG. Om die complete informatie te krijgen, moeten FG’s aangemeld worden met het online aanmeldingsformulier F.G.

16
Mar
Regelgeving

Je moet als organisatie met de AVG aan de slag. Maar je bent er niet met alleen een privacyverklaring, verwerkersovereenkomst of Datalek protocol. Als gegevensverwerkende organisatie moet je ervoor zorgen dat je de naleving van de AVG structureel waarborgt en rekenschap hierover aflegt.

15
Mar
Tips

Hoe toon je aan dat je een goed werkend Privacy Management Systeem in jouw organisatie gebruikt? Hiervoor bezoek je als eerste het Office 365 Compliance en Security Center en bekijkt het controlelogboek (auditlog) van Office 365. Zorg dat je ook AVG-Ready bent en weet hoe u dit kunt aantonen.

24
Apr
Tips

AVG Regelhulp - Digitale Overheid Als een wet wijzigt, nieuw is of complex is kan een Regelhulp een handig hulpmiddel zijn. De AVG Regelhulp geeft ondernemers inzicht in plichten voortkomend uit wet- en regelgeving en is bedoeld als instrument om de regeldruk voor ondernemers te verminderen. ‍

18
Feb
Software

Na het harde werken van ons team AVG specialisten (Corin, Iman, Christel, Dennis en Albert) gaan we deze week starten met het uitrollen van AVGdesk versie 1.1. Het uitrol mechanisme van Office 365 en SharePoint Online hebben we verder verbeterd met dank aan de SharePointPnP.Powershell community!

15
Mar
Tips

Als we om ons heen in de markt kijken, kost een basis implementatie om AVG-ready te worden al snel 4-5 dagen werk van een gespecialiseerde consultant. Kosten zijn voor een MKB bedrijf als snel tussen de €4.000 en €6.000. Dat kan natuurlijk ook slimmer denken wij bij z23!

12
Sep
Tips

Antwoord op de 10 meest gestelde vragen over de AVG en Microsoft Office 365

16
Mar
Tips

AVG persoonsgegevens en beveiliging: Door het nemen van passende technische of organisatorische maatregelen zodat persoonsgegevens op een dusdanige manier worden verwerkt dat een passende beveiliging ervan gewaarborgd is ...

13
Jan
Software

Aantoonbaar voldoen aan de AVG, omgekeerde bewijsvoering, plicht tot informatiebeveiliging, voor welk doel en met welke grondslag verwerk jij persoonsgegevens…. En daar moet elke organisatie vanaf 28 mei 2018 aan voldoen? Jazeker

13
Jan
Tips

AVGdesk gebruikt natuurlijk ook haar eigen producten, daarom hebben wij de eerste AVGdesk online gebracht bij onze consultants van z23 ICT. Na de configuratie van Office 365 en het activeren van enkele modules in SharePoint Online is de installatie gestart en binnen enkele uren waren we online.

12
Jan
Tips

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, of privacy verordening, beschrijft een aantal rollen in het proces van gegevensverwerking, waaronder de rol van Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG). De FG wordt ook wel Data Protection Officer of DPO genoemd.

Nieuwsbrief

De laatste nieuws en tips over AVG in uw mailbox?
Meldt u hier aan.

Bedankt, u bent aangemeld!
Oops! Something went wrong while submitting the form